La teva cistella
No hi ha més productes al teu carro
Aquesta és una de les moltes receptes de la meva mare, a qui li surten les croquetes com a ningú. Tenen un gust tan exquisit i una cremositat que no pararies de menjar-ne. Són les preferides de les meves filles.
Què hi posem ?
- 500 gr. de lluç net i sense espines
- 500 ml. de llet
- 3 cullerades soperes de farina
- Oli d’oliva
- 1 ceba
- Nou moscada, pebre blanc i sal
Per arrebossar:
Farina, 2 ous, farina de galeta i oli d’oliva
Com ho fem ?
- El lluç millor que sigui fresc, les croquetes guanyen en sabor. Demanarem a la peixateria que ens el deixin sense espines, tindrem menys feina.
- El rentarem, el farem trossos i el posarem a bullir amb la llet i una mica de sal. No més de 2 minuts. Colarem la llet i reservarem el lluç i també la llet.
- En una paella hi posarem un bon raig d’oli d’oliva i ratllarem la ceba. Deixarem que es faci a foc lent. Un cop feta, afegirem la farina i la deixarem cuinar. Tot seguit anirem afegint la llet que teníem reservada i amb unes varetes anirem lligant. Salpebrerem i afegirem també un polsim de nou moscada.
- Un cop tinguem la beixamel, incorporarem el lluç i el cuinarem fins que ens quedi una massa ben fina i homogènia. Deixarem refredar a la nevera fins l’endemà.
- Al tenir la massa freda treballarem millor les croquetes. Amb dues culleres donarem forma a cada croqueta, la passarem per farina, després per ou i finalment pel pa ratllat.
- Les fregirem en abundant oli d’oliva, ben calent, i deixarem que deixin l’excés d’oli posant-les sobre paper de cuina.
- Si no volem fer-les totes les podem congelar sense problemes.
- Veureu com són de delicioses.