Canelons de tonyina

Ingredients:

  • 12 plaques de pasta de caneló
  • 3 llaunes de tonyina al natural
  • 200g de ceba
  • 200g de tomàquet madur
  • 150g de pebrot vermell
  • 150g de pebrot verd
  • 2 ous
  • 100g de formatge ratllat
  • 500ml de llet sencera o vegetal
  • 30g de farina de blat
  • 30 g de mantega o oli
  • Sal, pebre i anet

Comencem fent farcit dels canelons, per això piquem la ceba ben petita, podem fer servir una picadora si voleu, i la sofregim fins que estigui ben rossa. Ara incorporem el pebrot picat i fem el mateix.

Després fem el mateix amb el tomàquet, que pot ser ratllat o triturat. Mentre es fa el sofregit fem els dos ous durs, coent-los en aigua amb abundant sal durant 10 minuts. La sal ens ajudarà que ens siguin més fàcils de pelar. Els refredem, pelem i reservem.

Quan el tomàquet ja estigui ven sofregit hi afegim una mica d'anet, els ous durs picats i la tonyina escorreguda i ho coem 5 minuts més perquè s'integrin tots els sabors. Ara coem les plaques de pasta en abundant aigua, seguin les instruccions del fabricant. Les estirem sobre la taula de feina i les farcim amb una cullerada de la barreja de tonyina i les enrotllem.

A banda fem una beixamel per cobrir els canelons i gratinar-los. Per fer-la escalfarem a una olla la mantega fins a tenir-la fossa, incorporem la farina i ho coem uns minuts. Llavors anirem incorporant la llet a poc a poc perquè no se'ns facin grumolls, un cop incorporada tota la llet ho portem a ebullició i ho amanim amb sal pebre i una mica d'anet. Un cop bulli ja veiem que ens espessa, ho coem 2 minuts més i ja ho tindrem llest.

Posem els canelons en una safata de forn, ho cobrim amb la beixamel i el formatge i ho gratinem fins que ens quedi ben daurat.

Els canelons els podem fer amb antelació i congelar-los sense la beixamel.

Espero que us agradin!!

  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password