Pasta fresca integral

Ingredients:
  • 300 g de farina integral
  • 4 ous
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • sal
Elaboració:

La podem fer a mà o amb una amassadora elèctrica. Posem la farina en forma de volcà i al centre hi trenquem els ous i la sal, anem barrejant de dins cap en fora, quan se'ns comenci a fer la massa afegim l'oli i pastem fins a tenir una massa fina i homogènia. Aquesta massa l'emboliquem amb film i la deixem reposar com a mínim mitja hora a la nevera, això fa que la farina s'hidrati i es desenvolupi el gluten.

Un cop passat aquest temps, la traiem de la nevera i la tallem en 4 porcions per treballar més còmodament. Agafem una porció i amb l'ajuda d'un corró l'estirem el més fi possible, sempre enfarinant la superfície de treball. Aquesta és la manera més manual, però sí que és cert que ens quedarà molt més fina amb una màquina per a fer pasta, però bé és cert que no cal comprar-la per fer pasta una vegada, de la mateixa manera us dic que com us agradi la pasta l'acabareu volent...

Un cop estirada, la tornem a enfarinar i llavors tenim infinites opcions:

  • Tagliatelle o espaguetis: la dobleguem i en tallem tires, més amples o més estretes, segons el que vulguem.
  • Pasta de canelons o lasanya: simplement tallarem rectangles de la mida que necessitem.
  • Pasta farcida: Amb el farcit que més ens agradi, podem fer raviolis, tortel·linis o la forma que més ens agradi.

Un cop tinguem la pasta en la forma que vulguem la podem congelar i fer-la servir quan ens convingui. Per coure-la farem servir abundant aigua amb un polsim de sal. Quan l'aigua bulli tirarem la pasta i la deixarem coure fins al punt que nosaltres vulguem, penseu que com més fina sigui menys trigarà a coure's i que partim d'una massa que ja està hidratada, per tant, trigarà poc temps a estar cuita.

Espero que la gaudiu i ens envieu les fotos de les vostres receptes!!!!

  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password