Aquesta és una de les moltes receptes de la meva mare, a qui li surten les croquetes com a ningú. Tenen un gust tan exquisit i una cremositat que no pararies de menjar-ne. Són les preferides de les meves filles.

Què hi posem ?

  • 500 gr. de lluç net i sense espines
  • 500 ml. de llet
  • 3 cullerades soperes de farina
  • Oli d’oliva
  • 1 ceba
  • Nou moscada, pebre blanc i sal

Per arrebossar:

Farina, 2 ous, farina de galeta i oli d’oliva

Com ho fem ?

  1. El lluç millor que sigui fresc, les croquetes guanyen en sabor. Demanarem a la peixateria que ens el deixin sense espines, tindrem menys feina.
  2. El rentarem, el farem trossos i el posarem a bullir amb la llet i una mica de sal. No més de 2 minuts. Colarem la llet i reservarem el lluç i també la llet.
  3. En una paella hi posarem un bon raig d’oli d’oliva i ratllarem la ceba. Deixarem que es faci a foc lent. Un cop feta, afegirem la farina i la deixarem cuinar. Tot seguit anirem afegint la llet que teníem reservada i amb unes varetes anirem lligant. Salpebrerem i afegirem també un polsim de nou moscada.
  4. Un cop tinguem la beixamel, incorporarem el lluç i el cuinarem fins que ens quedi una massa ben fina i homogènia. Deixarem refredar a la nevera fins l’endemà.
  5. Al tenir la massa freda treballarem millor les croquetes. Amb dues culleres donarem forma a cada croqueta, la passarem per farina, després per ou i finalment pel pa ratllat.
  6. Les fregirem en abundant oli d’oliva, ben calent, i deixarem que deixin l’excés d’oli posant-les sobre paper de cuina.
  7. Si no volem fer-les totes les podem congelar sense problemes.
  8. Veureu com són de delicioses.
ESPERO QUE US AGRADIN !!!!
  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead O Reset password