Sopa de Tomàquets Rostits i Llenties Vermelles
Gaudeix de la nostra senzilla sopa de tomàquets rostits i llenties vermelles. Amb sabors naturals i textures suaus, aquesta sopa és reconfortant i nutritiva. Els tomàquets rostits aporten un toc de dolçor, mentre que les llenties vermelles afegixen cremositat. És una elecció perfecta per a un àpat satisfactori en qualsevol moment del dia. Prova aquesta combinació clàssica amb un toc casolà!
Ingredients
- 1 tassa de llenties vermelles
- 1 tassa i mitja de brou de verdures
- 6 tomàquets
- 1 tassa d'aigua
- 1 grapat de julivert
- Sal i pebre al gust
- 8 tomàquets cherry (per servir)
- Quinoa cuita (per servir)
- Iogurt de coco (opcional, per servir)
- Pebre negre mòlt al moment
Elaboració
-
Rostir els tomàquets al forn, sencers i amb pell. Condimentar amb sal i oli d'oliva verge extra i coure al forn a 180 ºC durant 40 minuts, fins que estiguin molt tendres.
-
Posar el brou de verdures, l'aigua, les llenties i els tomàquets rostits en una olla mitjana. Coure a foc mitjà-alt, fins que les llenties estiguin tendres. Amb l'ajuda d'una espàtula, triturar el tomàquet perquè els sabors s'integrin. Afegir una mica de sal.
-
Al cap de 15-20 minuts, les llenties estaran cuites. Triturar la sopa amb una batedora de mà o una de got, juntament amb un grapat de julivert. Rectificar de sal, si és necessari, i afegir pebre al gust. Es pot afegir més brou o aigua si es desitja una consistència més líquida.
-
Tallar per la meitat els tomàquets cherry i coure'ls uns minuts a la planxa en una paella amb una mica d'oli d'oliva.
-
Servir la sopa cremosa temperada o calenta, afegir l'iogurt de coco (opcional), un parell de cullerades de quinoa cuita i quatre tomàquets cherry cuinats per cada plat.